Oprichting

De oprichting van Shantykoor De Schuytenvaerders

Tijdens een gezellig borreluurtje in februari 2013 werd door een aantal mannen het idee geopperd om een Shantykoor op te richten in Tubbergen.

De daad werd bij het woord gevoegd en via het regionale blad ”Op en rond de Essen” werd een oproep gedaan om zich aan te melden bij het op te richten shantykoor. Ook werd er een oproep gedaan in het zaterdagmorgenprogramma van Karel van de Kate en Geert Sprik op RTV Oost.

Op 4 maart werd de eerste bijeenkomst gehouden en de opkomst was voor de initiatiefnemers een grote verrassing. Ruim 40 mannen gaven gehoor aan de oproep en waren enthousiast over de plannen die door de woordvoerder van de initiatiefnemers werden voorgelegd. Een rondvraag onder de aanwezigen leerde, dat de woensdagavond de meest geschikte repetitieavond was.

Op 20 maart vond de eerste repetitie plaats onder leiding van een tijdelijk dirigent. Spoedig daarna werd een definitieve dirigent aangesteld. Sindsdien zijn een flink aantal nummers ingestudeerd en is een volwaardig repertoire opgebouwd.

Het muzikale begeleidingsteam bestaat thans uit drie accordeonisten, een gitarist,een basgitarist, een slagwerker en een percussionist. Het huidige ledenbestand bestaat uit ruim 50 zangers, een dirigent, zeven muzikanten en een geluidstechnicus, welke afkomstig zijn uit de gehele regio. Dit hadden de initiatiefnemers niet durven dromen toen de eerste stappen werden gezet op weg naar de oprichting van een shantykoor in Tubbergen.