Deelnemende koren 2020

In 2020 vanwege het Coronavirus helaas geen Shantyfestival in Tubbergen.

Na het succes van de eerste 2 festivals waren we, samen met de Ondernemers Hart Tubbergen, vastbesloten om er een jaarlijks evenement van te maken. En dus zou er op zondag 14 juni een vervolg komen van dit geweldige festival. Helaas is de werkelijkheid door het Coronavirus heel anders en zal het jaar 2020 de boeken ingaan als een jaar zonder grote feesten en festivals.

We hadden alle koren gecontracteerd en de voorbereidingen waren in volle gang. We hebben de uitgenodigde koren inmiddels ingelicht en gevraagd of ze volgend jaar op zondag 13 juni aan ons festival willen deelnemen. Voorlopig laten we de koren die dit jaar zouden deelnemen nog even op de website staan en als de lijst definitief is laten we dat hier weten.

We gaan er natuurlijk voor om volgend jaar op zondag 13 juni 2021 weer zo'n fantastisch Shantyfestival neer te zetten. 

Afbeeldingsresultaat voor runde zangers

Op 27 januari 2000, werd in Emmer-Compascuum het Shantykoor De Rundezangers opgericht.

De naam werd afgeleid van het riviertje dat in vroeger tijden door het uitgestrekte veengebied van Zuidoost Drenthe stroomde en hedentendage weer in ere wordt hersteld.

 

Het koor heeft een uitgebreid en breed repertoire bestaande uit meertalige shanty’s en zeemansliedjes en repeteert op de donderdagavond in het Cultureel Centrum De Deele in Emmer-Compascuum onder de bezielende leiding van dirigent Jan Platje.

Het koor telt 25 leden. Voor het koor is vooral de kwaliteit belangrijk.

Voor de muzikale ondersteuning zorgen 3 accordeonisten, een gitarist en een drummer.

 

Het koor verzorgt jaarlijks een groot aantal optredens in de Noordelijke en Oostelijke Provincies en in Duitsland. Ook op jaarmarkten, braderieën,bejaardenhuizen en andere festiviteiten is het koor een graag geziene gast. Speciaal voor bejaarden- en verzorgingshuizen heeft het koor een aangepast en in hoofdzaak Nederlandstalig repertoire.

  •  Abel Tasmankoor  Sebaldeburen (Groningen)

 

 

Koorfoto 2019

Het Abel Tasman koor heeft als thuishaven het dorp Sebaldeburen dat deel uitmaakt van de gemeente Westerkwartier. Het ligt in het westelijk deel van de provincie Groningen.

Optreden doen we graag en regelmatig, gemiddeld ongeveer 25 keer per jaar, in ons tenue van nagemaakte 17e eeuwse kledij. We zingen de traditionele Shanties en zeemansliedjes in diverse talen en verder liedjes die te maken hebben met Tasman of de zee. Vooral uit het populaire genre van de jaren 60, 70 en 80 van o.a. Boney M, Piet Veerman, BZN, Paul Mc Cartney, Dana Winner, The Blue Diamonds, Freddy Quinn, Heino en uit het repertoire van de huidige populaire groep Ancora.

Afbeeldingsresultaat voor oostvaarders almelo

Het koor bestaat uit 60 zingende leden en een zeven mans combo onder leiding van dirigent Hans Visschedijk. Het repertoire bestaat uit ruim tachtig shanty liederen in de Duitse-,Engelse-, Franse-, Spaanse- en natuurlijk de Nederlandse taal.

“Beroemd”is het koor door de vertolking van een aantal Ierse ballets die het meerstemmig voor het voetlicht brengt. Wij treden niet alleen in het oosten van Nederland op maar zijn dit jaar actief in Doetinchem, Wijk bij Duurstede, Den Helder, Emmen, Rotterdam en Emmer-compascuum. Tevens brengen we vaak een bezoek aan onze oosterburen in Duitsland

Eind 2003 besloot een aantal Almelose mannen, dat tot dan toe bij een shantykoor uit Borne ( De Bornse maten) zong, om ook in Almelo een dergelijk koor op te richten.

In januari 2004 werd de eerste zangavond gehouden en op 26 februari 2004 werd de oprichtingsakte getekend. Daarmee was een nieuw koor aan het culturele leven van Almelo toegevoegd. Een koor dat meteen al veertig enthousiaste leden telde en dat aantal is inmiddels uitgegroeid tot zestig (en een wachtlijst). Elf van de huidige leden zijn vanaf het eerste begin lid geweest.

Het koor is in twaalf jaar niet alleen in omvang gegroeid maar bovenal in kwaliteit. Meer dan tachtig shantyliederen, waarvan het merendeel is vastgelegd op een tweetal CD's die het koor heeft uitgebracht.

De kwaliteit is niet in de laatste plaats bereikt door steeds zeer vakkundige en vooral enthousiaste dirigenten, die het koor op het huidige niveau hebben gebracht. Dirigent Johan Vloedbeld, die het koor zeven jaar heeft geleid, heeft onlangs plaats gemaakt voor Hans Visschedijk.

Het koor straalt enthousiasme en gezelligheid uit. Dat is meteen een van de kernwaarden van het koor; Een goede balans tussen kwaliteit en gezelligheid. En dat men het gezellig vindt, getuigd ook van het geringe verloop in het koor.

Afbeeldingsresultaat voor schellevissen almelo

Het Vissersvrouwenkoor de Schellevissen is een enthousiast en muzikaal dameskoor uit Almelo, dat inmiddels al bijna 14 jaar bestaat.

Het repertoire bestaat uit zowel Hollandse als buitenlandse meerstemmige  liederen over de zee en de rivieren.  Het zijn moderne popsongs, maar ook klassiekers die ze laten horen. De liederen wordt regelmatig ondersteund met ritmische bewegingen.

Het koor staat onder de professionele leiding van  dirigente Andrea Klooster. De muzikale begeleiding ligt bij de accordeonisten Harry Jansen en Lucy Olthof.   Alexander Schoemaker bespeelt  zowel accordeon als bandeon. Verder bestaat het combo uit de gitarist  Pierre Wolters en Gerard Braakhuis die het keyboard bedient. De dames Ineke Mossou en Gerrie Hekkert bespelen de conga's.

Meer informatie kunt u vinden op de website : www.deschellevissen.nl en op de fanclubpagina op facebook/VissersvrouwenkoorDeSchellevissen

 

  • De Bornse Maten

 

 

  • Het Kamper Schokkerkoor

  • Shantykoor het Bollenhart   Noordwijkerhout

       

  • De Grensvaarders Doetichem

Hoofdsponsor

Hotel-Cafe-Food

Sponsoren

Helaas is het festival van 14 juni vanwege Corona maatregelen afgelast. Het volgende festival zal zijn op zondag 13 juni 2021

Shantykoor de Schuytenvaerders

p/a secretariaat
Theo Bloeme
Weldamstraat 3
7651 JJ Tubbergen

0546-623803