Deelnemende koren 2023

11 juni 2023  Shantyfestival Tubbergen

Na het succes van de eerste 2 festivals waren we, samen met de Ondernemers Hart Tubbergen, vastbesloten om er een jaarlijks evenement van te maken. 

Door Corona moest het festival helaas 2x achter elkaar afgelast worden, maar op zondag 12 juni 2022 was er weer een geweldig festival waar we met veel plezier op terug kunnen kijken. 

Nu, in 2023 bestaan we als koor 10 jaar en dat moet natuurlijk gevierd worden. En dat gaan we doen, allereerst met een jubileumconcert in de PKN kerk op zondag 23 april. Daarnaast gaan we natuurlijk weer een gigantisch festival neerzetten. Met 9 koren gaan we er een super gezellige dag van maken in het centrum van Tubbergen. De Ondernemers Hart Tubbergen zorgen er voor dat de vrijwilligers van de Oranjewijk weer een 3-tal geweldige podia neerzetten. 

Uit het grote aantal aanmeldingen van koren hebben we weer een heel mooi programma samengesteld, 3 koren mogen voor het eerst hun opwachting maken in Tubbergen. 

We zijn er van overtuigd dat we er samen met de braderie en de ondernemers weer een super mooie dag van gaan maken in het altijd bruisende hart van Tubbergen. 

Noteer de datum alvast in je agenda als je van gezelligheid en zeemansliedjes houdt: 11 juni 2023!!

Shantykoor 't Bollenhart uit Noordwijkerhout:

We maken als eerste kennis met een koor wat voor de eerste keer op ons festival aanwezig zal zijn: Het Shantykoor Bollenhart uit Noordwijkerhout. Ze stellen zich zelf even voor:

In 2001 stak een aantal Noordwijkerhouters – voor insiders Kokkerhouters – de koppen bij elkaar: “We gaan een Shantykoor oprichten.” Binnen no-time waren een dirigent, muzikanten en een veertigtal zangers gevonden.

Noordwijkerhout is vaak aangeduid als “het Hart van de Bollenstreek” omdat het grootste oppervlak aan bloembollen binnen onze grenzen valt. En natuurlijk hebben veel leden sterke banden met de bloembollencultuur. Bij de oprichting kreeg het koor de naam ’t Bollenhart.

Het koor is inmiddels diep verankerd in de vanouds gezellige gemeenschap van ons dorp.

Optredens vinden meestal in de regio plaats maar ook ver daarbuiten. Met gemiddeld ca. 20 optredens per jaar is de agenda meestal goed gevuld. We treden op voor allerlei gezelschappen variërend van scholen tot verzorgingshuizen, op verjaardagen en bruiloften, bij het bloemencorso en festivals.

 

     De Schellevissen uit Almelo:

    

De Schellevissen is een vrouwenkoor uit Almelo, dat is opgericht in 2004. Het koor bestaat uit 60 vrouwen die het leuk vinden om mensen muzikaal te vermaken.

Het repertoire bestaat uit liedjes over de zee en het water, ze zingen meerstemmig en in verschillende talen, zowel oude bekende Hollandse liedjes als moderne popsongs.

De Schellevissen staan bekend om hun enthousiasme en weten als geen ander altijd weer een gezellige sfeer te creëren, en mede daarom mogen ze alweer voor de 4de keer op ons festival deelnemen.

 

Shantykoor de Kloosterzangers uit Kloosterhaar:

Voor de eerste keer op ons Festival:

Sinds 2008 heeft Sibculo een shantykoor. De naam Kloosterzangers heeft uiteraard te maken met het historische gegeven van een klooster wat hier in de 15 de eeuw is gebouwd en waarvan de restanten o.a. de kloosterput nog steeds aanwezig zijn.

Al gauw wist men ruim 30 enthousiaste mannen bereid om lid te worden.  Eéns per 14 dagen wordt er geoefend in het MFC “De Horst”. Het repertoire dat momenteel uit ruim 70 nummers bestaat wordt nog steeds vernieuwd en aangevuld. Ook in materiele zin heeft het koor niet stil gestaan. En fleurige outfit en een goede geluidsinstallatie kenmerken ook dit koor.

Op de meest uiteenlopende evenementen en plaatsen worden wij gevraagd voor een optreden. Dit varieert van verzorgingstehuizen tot markten, feesten en shantyfestivals. Steeds weer mogen wij ervaren dat de amusementswaarde van ons koor een aardig niveau heeft bereikt. Samen met de 8 muzikanten en de dirigent proberen wij er elke keer voor de toeschouwers een feest van te maken. 

De Stuwzangers uit Vilsteren:

 

Ons koor bestaat uit 51 zangers( februari 2022) en staat onder leiding van dirigent Flip Jonkman. Het koor staat verder onder begeleiding van 6 muzikanten en een geluidsman. We treden veel op bij evenementen in de wijde omgeving zoals bij braderieën, speciale marktdagen, fairs en dergelijke. Ook verzorgen wij optredens in bejaarden- en verzorgingsinstellingen. Regelmatig worden we ook door particulieren uitgenodigd die samen met ons dan proberen een mooi feestje te maken. Sinds meerdere jaren staan er ook optredens in Duitsland op onze agenda, in 2019 waren we nog in Frankrijk te gast tijdens een haringmarkt.

De Stuwzangers hebben een naam hoog te houden want vorig jaar waren ze de winnaar van de glazen trofee als beste/gezelligste koor van ons festival.

 

 

 

Het Twents Shantykoor de Bornse Maten:

Het Twents Shantykoor Bornse Maten bestaat uit mannen en vrouwen, afkomstig uit heel Twente, van Almelo tot Enschede en van Markelo tot Geesteren. Precies midden in Twente ligt het mooie dorp Borne dat tevens onze standplaats is.

Ons koor bestaat uit zo’n 50 actieve zangers en muzikanten en is opgericht in 2001.

Het repertoire bestaat uit ca. een 100 shanty- en zeemansliedjes uit Nederland en Duitsland. Maar ook uit Frankrijk, Engeland, Spanje en Italië. Het Twents Shantykoor treedt regelmatig op tijdens verschillende Shanty-festivals in zowel Nederland als in het buitenland.
Daarnaast treden we op in verschillende zorgcentra in Twente en tijdens feestelijkheden, harmonicadagen, braderieën en andere evenementen.

 

 

De Sjompiesingers uit Gramsbergen:

De kiel voor de Sjompiesingers is gelegd op 17 Augustus 1998.  En nu  2023, liggen we nog steeds op volle koers en hebben geen averij opgelopen.  Het koor bestaat inmiddels uit circa 62 zangers en een acht muzikanten waaronder 2 Dames.  Het repertoire bestaat uit meer dan 85 nummers.  Tijdens de repetitieavonden staat Arend ter Horst als instudeerdirigent voor het koor en bij de optredens is Corrie Mans de dirigent en entertainer.  Tevens heeft het koor de beschikking over een aantal zeer goede solozangers.

Vaar mee op een muzikale tocht met de Sjompiesingers:  een tijdreis over  water , de scheepvaart , zeelieden en het stoere leven op zee.  Maak kennis met de songs over het afscheid nemen , het gevaar , de vrouwen , het avontuur en het verlangen naar de thuisreis.

 

Shanty-en gezelligheidskoor de Ermeluiden uit Ermelo:

Ook voor de eerste keer op ons festival is dit gezellige koor uit Ermelo. Ze stellen zichzelf even voor:

Ons koor werd in september 2003 opgericht en bestaat momenteel uit zo'n 40 enthousiaste leden waaronder een zestal muzikanten en een dirigent. In 2016 vierden we  ons 12½ - jarig jubileum met een groots festival. 
In 2018 vierden we ons 15-jarig bestaan met een mini-festival op zaterdag 25 augustus 2018. 

En dan is er dit weer feest! We bestaan 20 jaar !!!

Als koor treden we ca. 20 keer per jaar op, o.a. tijdens Koningsdag en shantyfestivals, in verzorgingstehuizen en instellingen. We repeteren op de dinsdagavond. Lokatie: Oude Nijkerkerweg 23, Ermelo bij de fam. Kwant. Gewoonlijk is er Inloop vanaf 19.30 uur voor een kopje koffie, aanvang repetitie 20.00 - 22.00 uur met een pauze. Na afloop is er een gezellig samenzijn onder het genot van een drankje. 

 

De Oostvaarders uit Almelo:

We besluiten onze voorstelronde met een voor ons heel bekend koor, onze Noabers uit Almelo. Opgericht in 2004 en al snel aan het maximum aantal van 50 leden. Het koor treedt veel op en heeft ook veel bekendheid opgebouwd met hun uitgebreide kerstrepertoire. Maar op het Shantyfestival Tubbergen zullen ze hun geweldige Shantyliedjes, vaak gezongen met een echte Shantyman (voorzanger) ten gehore brengen. 

 

We hopen dat u na het zien van deze korenpresentatie net zo enthousiast wordt als dat we dat zelf zijn.

U bent in ieder geval van harte welkom op 11 juni in het altijd Bruisende hart van Tubbergen.

Hoofdsponsor:

Sponsoren:

Foto

Ook in de vakantieperiode zijn er een aantal optredens gepland waaronder die op 11 augustus op de afsluitende dag van de Tubbergse Fiets4daagse bij de Delle. 

 

Shantykoor de Schuytenvaerders

p/a secretariaat
Theo Bloeme
Weldamstraat 3
7651 JJ Tubbergen

0546-623803