Deelnemende koren 2024

9 juni 2024  Shantyfestival Tubbergen

Na het succes van het eerste festival ter gelegenheid van ons 5-jarig bestaan waren we, samen met de Ondernemers Hart Tubbergen, vastbesloten om er een jaarlijks evenement van te maken. En dat is gelukt. Vorig jaar hebben we ons 10-jarig bestaan gevierd met een geweldig festival en andere festiviteiten. Dit jaar ligt de nadruk vooral op ons festival.

 Met 9 koren gaan we er een super gezellige dag van maken in het centrum van Tubbergen. De Ondernemers Hart Tubbergen zorgen er voor dat de vrijwilligers van de Oranjewijk weer een 3-tal geweldige podia neerzetten. 

Uit het grote aantal aanmeldingen van koren hebben we weer een heel mooi programma samengesteld, 2 koren mogen voor het eerst hun opwachting maken in Tubbergen. 

We zijn er van overtuigd dat we er samen de ondernemers weer een super mooie dag van gaan maken in het altijd bruisende hart van Tubbergen. 

Noteer de datum alvast in je agenda als je van gezelligheid en zeemansliedjes houdt: 9 juni 2024!!

We openen met een koor wat voor het eerst aan ons festival zal deelnemen:

Het Barnevelds Shantykoor "Het Roer Om"

Het Barnevelds Shantykoor zingt shanty-, zeemans en visserijliederen die mensen aanspreken en vrolijkheid en herkenning op de gezichten van het publiek brengt. Dit komt mede door de uitstraling en het enthousiasme van het koor, de dirigente en musici die er allemaal zichtbaar plezier in hebben. Het optreden met eigen solisten en een unieke spreekstalmeester maakt een uitvoering van dit Shantykoor dan ook tot een feestelijke gebeurtenis.

 

     De Vrouwen van Schipper Kee:

    

Ook voor het eerst op ons festival zijn de Vrouwen van Schipper Kee. Het koor is opgericht in 2014 en ze zijn in de afgelopen jaren muzikaal enorm gegroeid, het enthousiasme van de leden spat er vanaf en gezelligheid staat bij het koor hoog in het vaandel. Het koor bestaat uit 37 enthousiaste dames en ze zingen een repertoire wat voornamelijk bestaat uit Shantyliedjes maar ook andere gezellige meezingers. 

 

Shantykoor de Kloosterzangers uit Kloosterhaar: (Winnaar juryprijs 2023)

Sinds 2008 heeft Sibculo een shantykoor. De naam Kloosterzangers heeft uiteraard te maken met het historische gegeven van een klooster wat hier in de 15 de eeuw is gebouwd en waarvan de restanten o.a. de kloosterput nog steeds aanwezig zijn.

Het repertoire dat momenteel uit ruim 70 nummers bestaat wordt nog steeds vernieuwd en aangevuld. Ook in materiele zin heeft het koor niet stil gestaan. En fleurige outfit en een goede geluidsinstallatie kenmerken ook dit koor.

Op de meest uiteenlopende evenementen en plaatsen worden wij gevraagd voor een optreden. Dit varieert van verzorgingstehuizen tot markten, feesten en shantyfestivals. Steeds weer mogen wij ervaren dat de amusementswaarde van ons koor een aardig niveau heeft bereikt. Samen met de 8 muzikanten en de dirigent proberen wij er elke keer voor de toeschouwers een feest van te maken. 

De Stuwzangers uit Vilsteren: (Winnaar juryprijs 2022)

 

Het koor bestaat uit 51 zangers( februari 2022) en staat onder leiding van dirigent Flip Jonkman en wordt begeleid door 6 muzikanten en een geluidsman. Ze treden veel op bij evenementen in de wijde omgeving zoals bij braderieën, speciale marktdagen, fairs en dergelijke. Ook verzorgen ze optredens in bejaarden- en verzorgingsinstellingen. Regelmatig wordt het koor ook door particulieren uitgenodigd om er samen met het koor een mooi feestje van te maken. Sinds meerdere jaren staan er ook optredens in Duitsland op de agenda, in 2019 waren ze nog in Frankrijk te gast tijdens een haringmarkt.

 

 

Het Twents Shantykoor de Bornse Maten:

Het Twents Shantykoor Bornse Maten bestaat uit mannen en vrouwen, afkomstig uit heel Twente, van Almelo tot Enschede en van Markelo tot Geesteren. Precies midden in Twente ligt het mooie dorp Borne dat tevens de standplaats van het koor is.

Het koor bestaat uit zo’n 50 actieve zangers en muzikanten en is opgericht in 2001.

Het repertoire bestaat uit ca. een 100 shanty- en zeemansliedjes uit Nederland en Duitsland. Maar ook uit Frankrijk, Engeland, Spanje en Italië. Het Twents Shantykoor treedt regelmatig op tijdens verschillende Shanty-festivals in zowel Nederland als in het buitenland.
Daarnaast treden ze op in verschillende zorgcentra in Twente en tijdens feestelijkheden, harmonicadagen, braderieën en andere evenementen.

 

 

De Sjompiesingers uit Gramsbergen:

De kiel voor de Sjompiesingers is gelegd op 17 Augustus 1998.  En nu  2023, liggen we nog steeds op volle koers en hebben geen averij opgelopen.  Het koor bestaat inmiddels uit circa 62 zangers en een acht muzikanten waaronder 2 Dames.  Het repertoire bestaat uit meer dan 85 nummers.  Tijdens de repetitieavonden staat Arend ter Horst als instudeerdirigent voor het koor en bij de optredens is Corrie Mans de dirigent en entertainer.  Tevens heeft het koor de beschikking over een aantal zeer goede solozangers.

Vaar mee op een muzikale tocht met de Sjompiesingers:  een tijdreis over  water , de scheepvaart , zeelieden en het stoere leven op zee.  Maak kennis met de songs over het afscheid nemen , het gevaar , de vrouwen , het avontuur en het verlangen naar de thuisreis.

 

Shanty-en gezelligheidskoor de Ermeluiden uit Ermelo:

Dit gezellige koor was vorig jaar voor de eerste keer op ons festival en dat is bijzonder goed bevallen: Dirigent Ton de Kruijf schreef dit jaar opnieuw in en ook met zijn andere koor (de vrouwen van Schipper Kee) zal hij aanwezig zijn.

Het koor werd in september 2003 opgericht en bestaat momenteel uit zo'n 40 enthousiaste leden waaronder een vijftal muzikanten en een dirigent. 

Het koor treedt ca. 20 keer per jaar op, o.a. tijdens Koningsdag en shantyfestivals, in verzorgingstehuizen en instellingen. Vorig jaar mochten de Schuytenvaerders op hun festival optreden en ook dit jaar zullen we op 31 augustus  weer present zijn op het festival in Ermelo. 

 

Shantykoor Wrakhout uit Enschede:

Het Shantykoor “Wrakhout” uit Enschede bestaat uit een groep enthousiaste zangers en muzikanten die met passie en plezier zingen over het vroegere zeemansleven. Liedjes die oorspronkelijk werden gezongen als ritmische begeleiding van het vaak monotone werk door matrozen op de oude zeilschepen. De liederen zijn een afspiegeling van het zeemansleven: het uitvaren met het droevige afscheidsritueel, het harde en moeizame leven en werken aan boord én het blijde welkomstritueel bij thuiskomst. Daarnaast zong men aan boord ook voor het plezier dat hoort bij samenzang. Samen zingen is een belangrijk onderdeel van het shantykoor, waarbij ook het publiek wordt betrokken.

 

 

We hopen dat u na het zien van deze korenpresentatie net zo enthousiast wordt als dat we dat zelf zijn.

U bent in ieder geval van harte welkom op 9 juni in het altijd Bruisende hart van Tubbergen.

Hoofdsponsor:

Sponsoren:

Foto

De eerste repetities van het nieuwe jaar zitten er weer op en de eerste optredens zijn alweer geboekt. Hoogtepunt zal dit jaar ook weer het jaarlijkse Shantyfestival in ons eigen Tubbergen zijn op zondag 9 juni

 

Shantykoor de Schuytenvaerders

p/a secretariaat
Theo Bloeme
Weldamstraat 3
7651 JJ Tubbergen

06-10886676