Foto's

Shantyfestival 2023

11-06-2023

Zondag 11 juni was warm, heel erg warm. Voor de standhouders op de braderie was het echt te warm en daar bleef de klandizie helaas achterwege. Maar de echte Shantyliefhebbers waren wel naar Tubbergen gekomen. 

Na de prachtige openingswoorden van waarnemend Burgemeester Jon Hermans werden de koren door doedelzakspeler Jaco Koster naar de podia begeleid om het publiek te vermaken met hun koor-en solo zang. 

Gelukkig was Ruud Droste met zijn team op het grote plein, en de mensen van de Delle bij het Kleibakker podium, aanwezig om een koel drankje te serveren. Dat was echt nodig om het de hele middag vol te kunnen houden.

Tijdens de gehele middag was een jury, bestaande uit Marian Huiskes, Henny Kleisen en Edward Willems, actief met het beoordelen van de koren en tijdens de afsluitende samenzang kon de voorzitter van de jury, Edward Willems, het koor de Kloosterzangers uit Kloosterhaar de prachtige prijs, beschikbaar gesteld door Hendriksen accountants, overhandigen. De jury was unaniem dat dit koor, mede door de zeer enthousiaste dirigent Gerrit Flims, deze prijs had verdiend.

Al met al kunnen we terugkijken op een mooie dag en gaan we er voor om ook volgend jaar weer een mooi festival te organiseren.

Fotograaf Wim van Dam uit Dalfsen was aanwezig om het geheel vast te leggen, waarvoor hartelijk dank.  

Festival 2022

01-08-2022

Het Shantyfestival 2022 was in alle opzichten een zeer geslaagde dag. Na de coronaperiode was het een enorme ontlading voor de koren om weer met z'n allen voor een fantastische sfeer te zorgen in het mooie centrum van Tubbergen. Het weer werkte natuurlijk ook mee om de gezelligheid optimaal te beleven. Bijgaand een foto impressie van deze dag. 

Foto's gemaakt door Jan Lamberts

Samenloop voor Hoop

22-09-2019

Samenloop voor Hoop Tubbergen.

Wat een fantastisch evenement. Na een nacht vol muziek in de beide kerken van Tubbergen, mochten wij op zondagmorgen als laatste  in de protestantse kerk zingen. Terwijl wij na ons laatste lied naar de Delle togen voor een heerlijk ontbijt, werd de route weer naar buiten verlegd. En ook daar mochten we op het hoofdpodium en op het Rabopodium het publiek vermaken. 

Samenvattend een aantal veel gehoorde woorden: kippenvel, saamhorigheid, mooi weer, gezellig, indrukwekkend. Dat geeft de dag precies weer en voor de visuele herbeleving plaatsen we een aantal foto's. 

Iedereen heel erg bedankt voor jullie medewerking.

Medewerking aan de Noaberviering PKN Tubbergen

14-07-2019

Op zondag 14 juli was er op initiatief van ds. Esther Scheer een Noaberviering in de PKN kerk in Tubbergen. De naam Noaberviering was gekozen vanwege het feit dat we als koor repeteren in de Delle, het verenigingsgebouw wat vast zit aan de PKN kerk. Het optreden was heel anders dan andere optredens maar niet minder geslaagd. Ook de kerkgangers waren enthousiast over deze samenwerking.

Shantyfestival 2019 foto's Wim van Dam

16-06-2019

Van fotograaf en korenliefhebber Wim van Dam uit Dalfsen kregen we ook nog een flink aantal foto's van ons festival toegestuurd. Een selectie plaatsen we hierbij. Wim bedankt.

Shantyfestival 2019 foto's Jan Lamberts

16-06-2019

Het Shantyfestival Tubbergen 2019 zit er weer op. Wat was het een fantastische dag. Onder het genot van een drankje en een hapje was het goed toeven op de mooie en gezellige terrassen van de horecaondernemers die bij elk podium waren ingericht.

Onze fotograaf Jan Lamberts maakte een mooie fotoserie van het festival.

repetities

06-02-2019

Na een enthousiast verhaal van de voorzitter die bij zijn oude koor,  Recht deur Zee in IJsselmuiden, op bezoek was geweest, moesten we er bij de Schuytenvaerders ook aan geloven. Sinds kort beschikken we over een TV scherm waarop we de teksten van ons repertoire weergeven. Na de eerste avond waren de meeste leden heel enthousiast. Het grote voordeel is dat we zonder standaards en mappen kunnen repeteren. 

Fietsvierdaagse

15-08-2018

Al vanaf de oprichting in 2013 hebben we gezongen op de afsluitende dag van de fietsvierdaagse in Tubbergen. Altijd een heel gezellig optreden waarbij de pannenkoeken van de damesvereniging gretig aftrek vinden.

Shantyfestival 2018

10-06-2018

Ter gelegenheid van het 5-jarig bestaan werd in 2018 een groots Shantyfestival georganiseerd. Mede dankzij het mooie weer en de combinatie met een grote braderie werd het een enorm succes. 

Hoofdsponsor:

Sponsoren:

Foto

Ook in de vakantieperiode zijn er een aantal optredens gepland waaronder die op 11 augustus op de afsluitende dag van de Tubbergse Fiets4daagse bij de Delle. 

 

Shantykoor de Schuytenvaerders

p/a secretariaat
Theo Bloeme
Weldamstraat 3
7651 JJ Tubbergen

0546-623803