Foto's

Shantyfestival 2024

09-06-2024

Wat was het zondag 9 juni weer een fantastische dag. Voor de 5de keer was er weer het grootse Shantyfestival van Shantykoor de Schuytenvaerders. 9 koren met in totaal zo'n 350 zangers maakten er op de 3 verschillende podia weer een feest van in Tubbergen. 

Het weer werkte gelukkig erg mee, het was prachtig festival weer. In tegenstelling tot vorig jaar niet te warm maar warm genoeg om gezellig op het terras te genieten van de Shantymuziek.

Na de ontvangst in het gemeentehuis met koffie en krentenwegge Was de eer aan burgemeester Anko Postma om het festival te openen. Dat deed hij met enthousiasme en hij zong zelfs samen met Harrie Hesselink, en geholpen door het koor, het lied  "Daar bij de waterkant"

Vervolgens konden de koren hun kunsten vertonen en het massaal aanwezige publiek te vermaken. De kinderen konden op het door de ondernemers georganiseerde Hollands Festival, oud-Hollandse spelletjes ontdekken, foto's maken en tegels beschilderen.

Voor de 3de keer was er weer een prachtig kunstwerk, vervaardigd door glaskunstenares Ellen Kleine Schaars en beschikbaar gesteld door Hendriksen accountants, voor het beste, mooiste en gezelligste koor. De 3 koppige jury, te weten Edward Willems, Henny Kleisen en Jack Stolp, waren er druk mee om hun keuze te maken. Bij de samenzang op het grote plein kon Edward Willems als juryvoorzitter de prijs overhandigen aan het Shantykoor Wrakhout uit Enschede die ontzettend blij waren met deze terecht gewonnen prijs.

Al met al zijn we als koor weer super tevreden over het verloop van het festival, de belangstelling en de deelname. Na de gebruikelijke evaluatie gaan we meteen weer beginnen met de voorbereidingen het volgende festival. Zodra die datum bekend is zullen we dat op de website en de sociale media vermelden. 

Voor nu iedereen bedankt voor de medewerking, het bezoek en de gezelligheid.

Foto's gemaakt door Henk van den Heuvel

Shantyfestival 2023

11-06-2023

Zondag 11 juni was warm, heel erg warm. Voor de standhouders op de braderie was het echt te warm en daar bleef de klandizie helaas achterwege. Maar de echte Shantyliefhebbers waren wel naar Tubbergen gekomen. 

Na de prachtige openingswoorden van waarnemend Burgemeester Jon Hermans werden de koren door doedelzakspeler Jaco Koster naar de podia begeleid om het publiek te vermaken met hun koor-en solo zang. 

Gelukkig was Ruud Droste met zijn team op het grote plein, en de mensen van de Delle bij het Kleibakker podium, aanwezig om een koel drankje te serveren. Dat was echt nodig om het de hele middag vol te kunnen houden.

Tijdens de gehele middag was een jury, bestaande uit Marian Huiskes, Henny Kleisen en Edward Willems, actief met het beoordelen van de koren en tijdens de afsluitende samenzang kon de voorzitter van de jury, Edward Willems, het koor de Kloosterzangers uit Kloosterhaar de prachtige prijs, beschikbaar gesteld door Hendriksen accountants, overhandigen. De jury was unaniem dat dit koor, mede door de zeer enthousiaste dirigent Gerrit Flims, deze prijs had verdiend.

Al met al kunnen we terugkijken op een mooie dag en gaan we er voor om ook volgend jaar weer een mooi festival te organiseren.

Fotograaf Wim van Dam uit Dalfsen was aanwezig om het geheel vast te leggen, waarvoor hartelijk dank.  

Festival 2022

01-08-2022

Het Shantyfestival 2022 was in alle opzichten een zeer geslaagde dag. Na de coronaperiode was het een enorme ontlading voor de koren om weer met z'n allen voor een fantastische sfeer te zorgen in het mooie centrum van Tubbergen. Het weer werkte natuurlijk ook mee om de gezelligheid optimaal te beleven. Bijgaand een foto impressie van deze dag. 

Foto's gemaakt door Jan Lamberts

Samenloop voor Hoop

22-09-2019

Samenloop voor Hoop Tubbergen.

Wat een fantastisch evenement. Na een nacht vol muziek in de beide kerken van Tubbergen, mochten wij op zondagmorgen als laatste  in de protestantse kerk zingen. Terwijl wij na ons laatste lied naar de Delle togen voor een heerlijk ontbijt, werd de route weer naar buiten verlegd. En ook daar mochten we op het hoofdpodium en op het Rabopodium het publiek vermaken. 

Samenvattend een aantal veel gehoorde woorden: kippenvel, saamhorigheid, mooi weer, gezellig, indrukwekkend. Dat geeft de dag precies weer en voor de visuele herbeleving plaatsen we een aantal foto's. 

Iedereen heel erg bedankt voor jullie medewerking.

Medewerking aan de Noaberviering PKN Tubbergen

14-07-2019

Op zondag 14 juli was er op initiatief van ds. Esther Scheer een Noaberviering in de PKN kerk in Tubbergen. De naam Noaberviering was gekozen vanwege het feit dat we als koor repeteren in de Delle, het verenigingsgebouw wat vast zit aan de PKN kerk. Het optreden was heel anders dan andere optredens maar niet minder geslaagd. Ook de kerkgangers waren enthousiast over deze samenwerking.

Shantyfestival 2019 foto's Wim van Dam

16-06-2019

Van fotograaf en korenliefhebber Wim van Dam uit Dalfsen kregen we ook nog een flink aantal foto's van ons festival toegestuurd. Een selectie plaatsen we hierbij. Wim bedankt.

Shantyfestival 2019 foto's Jan Lamberts

16-06-2019

Het Shantyfestival Tubbergen 2019 zit er weer op. Wat was het een fantastische dag. Onder het genot van een drankje en een hapje was het goed toeven op de mooie en gezellige terrassen van de horecaondernemers die bij elk podium waren ingericht.

Onze fotograaf Jan Lamberts maakte een mooie fotoserie van het festival.

repetities

06-02-2019

Na een enthousiast verhaal van de voorzitter die bij zijn oude koor,  Recht deur Zee in IJsselmuiden, op bezoek was geweest, moesten we er bij de Schuytenvaerders ook aan geloven. Sinds kort beschikken we over een TV scherm waarop we de teksten van ons repertoire weergeven. Na de eerste avond waren de meeste leden heel enthousiast. Het grote voordeel is dat we zonder standaards en mappen kunnen repeteren. 

Fietsvierdaagse

15-08-2018

Al vanaf de oprichting in 2013 hebben we gezongen op de afsluitende dag van de fietsvierdaagse in Tubbergen. Altijd een heel gezellig optreden waarbij de pannenkoeken van de damesvereniging gretig aftrek vinden.

Shantyfestival 2018

10-06-2018

Ter gelegenheid van het 5-jarig bestaan werd in 2018 een groots Shantyfestival georganiseerd. Mede dankzij het mooie weer en de combinatie met een grote braderie werd het een enorm succes. 

Hoofdsponsor:

Sponsoren:

Foto

De eerste repetities van het nieuwe jaar zitten er weer op en de eerste optredens zijn alweer geboekt. Hoogtepunt zal dit jaar ook weer het jaarlijkse Shantyfestival in ons eigen Tubbergen zijn op zondag 9 juni

 

Shantykoor de Schuytenvaerders

p/a secretariaat
Theo Bloeme
Weldamstraat 3
7651 JJ Tubbergen

06-10886676