Festival Shantykoor de Schuytenvaerders

Zondag 11 juni was warm, heel erg warm. Voor de standhouders op de braderie was het echt te warm en daar bleef de klandizie helaas achterwege. Maar de echte Shantyliefhebbers waren wel naar Tubbergen gekomen. 

Na de prachtige openingswoorden van waarnemend Burgemeester Jon Hermans werden de koren door doedelzakspeler Jaco Koster naar de podia begeleid om het publiek te vermaken met hun koor-en solo zang. 

Gelukkig was Ruud Droste met zijn team op het grote plein, en de mensen van de Delle bij het Kleibakker podium, aanwezig om een koel drankje te serveren. Dat was echt nodig om het de hele middag vol te kunnen houden.

Tijdens de gehele middag was een jury, bestaande uit Marian Huiskes, Henny Kleisen en Edward Willems, actief met het beoordelen van de koren en tijdens de afsluitende samenzang kon de voorzitter van de jury, Edward Willems, het koor de Kloosterzangers uit Kloosterhaar de prachtige prijs, beschikbaar gesteld door Hendriksen accountants, overhandigen. De jury was unaniem dat dit koor, mede door de zeer enthousiaste dirigent Gerrit Flims, deze prijs had verdiend.

Al met al kunnen we terugkijken op een mooie dag en gaan we er voor om ook volgend jaar weer een mooi festival te organiseren.

In het fotoalbum een uitgebreide collectie foto's van fotograaf Wim van Dam uit Dalfsen.

 

Hoofdsponsor:

Sponsoren:

Foto

De eerste repetities van het nieuwe jaar zitten er weer op en de eerste optredens zijn alweer geboekt. Hoogtepunt zal dit jaar ook weer het jaarlijkse Shantyfestival in ons eigen Tubbergen zijn op zondag 9 juni

 

Shantykoor de Schuytenvaerders

p/a secretariaat
Theo Bloeme
Weldamstraat 3
7651 JJ Tubbergen

06-10886676