Festival Shantykoor de Schuytenvaerders

Om het 5-jarig bestaan van ons koor in 2018 te vieren werd besloten om een Shantyfestival te organiseren. Op die manier zouden we Tubbergen kennis kunnen laten maken met de vele variaties van Shantymuziek.

Het festival werd, mede dankzij het prachtige weer, een enorm succes. Het was bijzonder druk in het dorp en de sfeer was geweldig. Onze leden, maar ook de deelnemende koren waren enthousiast.

Daarom werd gekeken naar mogelijkheden om er een jaarlijks festival van te maken. Met behulp van een subsidie in de vorm van een centrumcheque van Tubbergen Bruist en de medewerking van de OHT en de horecaondernemers durfde het bestuur van het koor het wel aan om het Shantyfestival een vaste plaats op de activiteitenkalender van Tubbergen te geven.

Inmiddels is ook het festival van 2019 achter de rug en ook dat was weer een daverend succes. Prachtig weer, heel veel publiek en enthousiaste koren. Het is voor ons alle reden om ook volgend jaar weer een festival te gaan organiseren.

Op de volgende pagina geven we middels een aantal, door onze fotograaf Jan Lamberts, gemaakte foto's een overzicht van het festival.

We willen vanaf deze plaats nogmaals onze sponsoren heel hartelijk bedanken voor hun bijdrage. Zonder jullie lukt het niet om zo'n festival neer te zetten. Ook alle vrijwilligers die voor de opbouw van de podia en tenten hebben gezorgd, de mensen van de catering, de omroeper en al die anderen die geholpen hebben bij het festival: allemaal heel hartelijk bedankt.

Door alle maatregelen ten gevolge van het Coronavirus zal er in 2020 geen Shantyfestival georganiseerd worden.

Het volgende Shantyfestival Tubbergen wordt gehouden op zondag 13 juni 2021

 

Hoofdsponsor

Hotel-Cafe-Food

Sponsoren

Helaas is het festival van 14 juni vanwege Corona maatregelen afgelast. Het volgende festival zal zijn op zondag 13 juni 2021

Shantykoor de Schuytenvaerders

p/a secretariaat
Theo Bloeme
Weldamstraat 3
7651 JJ Tubbergen

0546-623803