Festival Shantykoor de Schuytenvaerders

Wat was het zondag 9 juni weer een fantastische dag. Voor de 5de keer was er weer het grootse Shantyfestival van Shantykoor de Schuytenvaerders. 9 koren met in totaal zo'n 350 zangers maakten er op de 3 verschillende podia weer een feest van in Tubbergen. 

Het weer werkte gelukkig erg mee, het was prachtig festival weer. In tegenstelling tot vorig jaar niet te warm maar warm genoeg om gezellig op het terras te genieten van de Shantymuziek.

Na de ontvangst in het gemeentehuis met koffie en krentenwegge Was de eer aan burgemeester Anko Postma om het festival te openen. Dat deed hij met enthousiasme en hij zong zelfs samen met Harrie Hesselink, en geholpen door het koor, het lied  "Daar bij de waterkant"

Vervolgens konden de koren hun kunsten vertonen en het massaal aanwezige publiek te vermaken. De kinderen konden op het door de ondernemers georganiseerde Hollands Festival, oud-Hollandse spelletjes ontdekken, foto's maken en tegels beschilderen.

Voor de 3de keer was er weer een prachtig kunstwerk, vervaardigd door glaskunstenares Ellen Kleine Schaars en beschikbaar gesteld door Hendriksen accountants, voor het beste, mooiste en gezelligste koor. De 3 koppige jury, te weten Edward Willems, Henny Kleisen en Jack Stolp, waren er druk mee om hun keuze te maken. Bij de samenzang op het grote plein kon Edward Willems als juryvoorzitter de prijs overhandigen aan het Shantykoor Wrakhout uit Enschede die ontzettend blij waren met deze terecht gewonnen prijs.

Al met al zijn we als koor weer super tevreden over het verloop van het festival, de belangstelling en de deelname. Na de gebruikelijke evaluatie gaan we meteen weer beginnen met de voorbereidingen het volgende festival. Zodra die datum bekend is zullen we dat op de website en de sociale media vermelden. 

Voor nu iedereen bedankt voor de medewerking, het bezoek en de gezelligheid.

 

 

 

Hoofdsponsor:

Sponsoren:

Foto

Na het super gezellige optreden tijdens het fruhshoppen in de tent bij Watermolen Bels, kijken we alweer vooruit naar de volgende optredens. 7 augustus tijdens de Hammer brinkdagen in Den Ham en op vrijdag 9 augustus op de afsluitende middag van de Tubbergse Fiets4daagse en Delle's feestweek op onze thuislocatie bij de Delle.

 

 

Shantykoor de Schuytenvaerders

p/a secretariaat
Theo Bloeme
Weldamstraat 3
7651 JJ Tubbergen

06-10886676