Shantykoor de Schuytenvaerders

Welkom op de website van Shantykoor de Schuytenvaerders Tubbergen.

Shantykoor de Schuytenvaerders is opgericht in maart 2013.

De naam van het koor werd gekozen op voorspraak van de Stichting Heemkunde Tubbergen, die ons wist te vertellen dat het gebied tussen de Pancratius Basiliek en de Protestantse kerk vroeger de Schuyt werd genoemd. Om die oude benaming in herinnering te houden werd voor het koor de naam De Schuytenvaerders gekozen.

We hebben een uitgebreid en gevarieerd repertoire van meer dan 60 nummers. We zingen echte Shanty's, Zeemansliedjes en levensliedjes in het Nederlands, Duits en Engels en zelfs een Spaanstalig nummer staat op het repertoire.

Het muzikale begeleidingsteam bestaat uit drie accordeonisten, een gitarist, een basgitarist, en een cajon speler. Na een open repetitie in 2023 konden we 5 nieuwe leden verwelkomen. Toch kunnen we nog steeds nieuwe leden gebruiken, met name jongere leden zijn van harte welkom. Op dit moment hebben we zo'n 48 leden welke afkomstig zijn uit de gehele regio.

In de afgelopen jaren hebben we al een grote naamsbekendheid opgebouwd en dat blijkt ook wel uit de hoeveelheid optredens en uitvoeringen. Regelmatig zingen we in verzorgingstehuizen, op (bedrijfs)feestjes en Shantyfestivals. 

Op deze website is veel informatie te vinden over de (korte) geschiedenis van ons koor, optredens en nog veel meer. 

Voor nog meer informatie en boekingen kan contact opgenomen worden met onze secretaris Theo Bloeme. 

Onder het kopje contact in het hoofdmenu staat een contactformulier die desgewenst naar de verschillende mensen binnen het bestuur verzonden kan worden. We proberen daar zo snel mogelijk op te reageren.

Wij zijn de Schuytenvaerders, wij staan hier op de ree

wij hebben met ons allen, gevaren op de zee

Wij zijn de Schuytenvaerders, met 50 man aan boord

je kent ons vast en zeker, we zijn een Shantykoor.

In Tubbig waar we wonen is er geen zee te zien

toch zingen we de Shanty's waar u van houdt misschien

Wij houden van ons dorpje, het heeft een bruisend hart

't is elke dag genieten van goudgeel gerstenat.

Hoofdsponsor:

Sponsoren:

Foto

Na het super gezellige optreden tijdens het fruhshoppen in de tent bij Watermolen Bels, kijken we alweer vooruit naar de volgende optredens. 7 augustus tijdens de Hammer brinkdagen in Den Ham en op vrijdag 9 augustus op de afsluitende middag van de Tubbergse Fiets4daagse en Delle's feestweek op onze thuislocatie bij de Delle.

 

 

Shantykoor de Schuytenvaerders

p/a secretariaat
Theo Bloeme
Weldamstraat 3
7651 JJ Tubbergen

06-10886676