Het koor

Wie zijn wij:

Ons koor bestaat uit ruim 45 enthousiaste zangers en muzikanten van zeer uiteenlopende pluimage met al of niet rijke ervaring als koorzanger, maar met één doel n.l. een avond gezellig zingen van vrolijke liederen. Het repertoire bestaat hoofdzakelijk uit Nederlandse, Engelse en Duitse shantyliederen, waarvan de moeilijkheidsgraad niet te hoog ligt. Om bij optredens goed voor de dag te komen, doen we ons best om ons repertoire goed onder de knie te krijgen.

Het koor is opgericht in 2013 en in de korte tijd van ons bestaan hebben we reeds een gevarieerd repertoire opgebouwd. Jaarlijks verzorgen wij een behoorlijk aantal optredens bij evenementen, festivals, braderieën, verzorgingshuizen enz.

Elke woensdagavond vanaf 20.00 uur hebben we onze repetities in De Delle aan de Ds. Hattinkstraat 2 te Tubbergen. De begeleiding wordt verzorgd door  accordeonisten,  gitaristen,  een slagwerker en een percussionist en de algehele leiding is in handen van de dirigent. 

Al snel na de oprichting hebben we met een bijdrage van het Prins Berhard cultuurfonds professionele geluidsapparatuur kunnen aanschaffen. De te zingen teksten worden op een beeldscherm geprojecteerd zodat we geen mappen en standaards meer nodig hebben.

Mocht u na het bekijken van de website enthousiast of nieuwsgierig geworden zijn, dan bent u van harte welkom om, geheel vrijblijvend, op een woensdagavond een repetitie te komen bezoeken.

Hoofdsponsor:

Sponsoren:

Foto

De eerste repetities van het nieuwe jaar zitten er weer op en de eerste optredens zijn alweer geboekt. Hoogtepunt zal dit jaar ook weer het jaarlijkse Shantyfestival in ons eigen Tubbergen zijn op zondag 9 juni

 

Shantykoor de Schuytenvaerders

p/a secretariaat
Theo Bloeme
Weldamstraat 3
7651 JJ Tubbergen

06-10886676